Хамилтън се завърна на пистата, първи е

Люис Хамилтън бързо превключи от хобито си към сериозната работа. Два дни след като беше на модно ревю с участието на Григор Димитров, пилотът на „Мерцедес“ отнесе всички на предсезонните тестове в Барселона. Трикратният световен шампион завъртя 64 обиколки на пистата „Каталуня“ със супермеките гуми, а най-доброто му време бе 1:20,983 мин. Далеч зад него - на 1,848 секунди - остана Кими Райконен (“Ферари“). Хамилтън пък заплаши колегите си, че и тази година Формула 1 няма да се отърве от доминацията на „Мерцедес“.

„Колата е истински звяр, много по-добра от миналогодишната - обяви британецът. - Предимствата в сравнение с предишните ни болиди са много. Първият ден беше страхотен, успях да завъртя много обиколки, а поведението на машината беше фантастично. Ние определено ще сме фаворити през новия сезон, но победите няма да дойдат сами, трябва да си свършим работата.“

Останалите отбори имаха доста проблеми и през втория ден от тестовете. Механиците на „Форс Индия“ работиха денонощно, но успяха да изкарат колата на Естебан Окон едва 2 часа след началото на тестовете. В „Рено“ пропуснаха сесията заради проблеми с охлаждането, а „Заубер“ закъсаха с двигателите.

Новото попълнение на „Уилямс“ - канадецът Ланс Строл, пък завъртя 12 тура, преди да излети от пистата. Впоследствие колата му се оказа толкова повредена, че механиците не успяха да я поправят до края на сесията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини