Харис обеща на Америка нов път към единство

Камала Харис официално прие номинацията на Демократическата партия да бъде неин кандидат за президент на изборите през ноември в САЩ.

Официално прие номинацията за президент

Зарече се да работи за намаляване на данъците за средната класа

Ще доведе страната до упадък, коментира опонентът ѝ

Камала Харис обеща да “прокара нов път” на единство в Америка - това тя обяви късно в четвъртък в реч пред конгреса на демократите, след като официално прие номинацията на партията да бъде неин кандидат за президентските избори в САЩ през ноември, предаде Би Би Си.

“Обещавам да бъда президент на всички американци”, каза 59-годишната вицепрезидентка, която на вота ще се изправи срещу предишния държавен глава Доналд Тръмп.

“Знам къде стоя във вековната битка между демокрацията и тиранията. И знам на кое (от тях) принадлежат Съединените щати”, заяви Харис в словото си, изпълнено с патриотични послания.

“В името на всички американци, независимо от партията, расата или пола, в името на всички онези, чиято история може да бъде написана само в най-великата страна на Земята, аз приемам вашата номинация за президент на САЩ”, заяви кандидатката.

Харис остро разкритикува своя републикански опонент. “Знаем как би изглеждал един втори мандат на Тръмп. Всичко е написано в “Проект 2025”, заяви тя, визирайки ултраконсервативната програма, съставена от хора, близки до милиардера, чиято цел според нея е “да върне страната ни години назад”.

“За разлика от Тръмп, аз няма да се сприятелявам с диктатори”, добави тя, като обеща подкрепата си за Украйна и Израел, както и за “самоопределянето” на палестинците.

“Това, което се случи в Газа през последните 10 месеца, е ужасно. Загубени са толкова невинни животи, отчаяни и гладни хора продължават да бягат в търсене на безопасност. Мащабът на страданието е разтърсващ”, посочи Харис и призова републиканците, които не подкрепят Тръмп, да “оставят настрана партийната си принадлежност” и да я подкрепят срещу него.

Вицепрезидентката говори още за реформиране на “счупената” имиграционна система, насърчаване на икономика, “която позволява на всеки да успее”, и възстановяване на общонационалната гаранция за правото на аборт. Увери, че като президент ще се стреми да приеме намаляване на данъците за средната класа и отново направи препратка към опонента си. “Вместо повишаването на данъците на Тръмп, ще приемем намаляване на данъците за средната класа, което ще облагодетелства повече от 100 милиона американци”, обясни Харис.

“Ще бъда президент, който ще обединява около най-високите ни стремежи. Президент, който управлява и слуша”, каза Камала Харис.

Тръмп коментира в реално време в социалните мрежи словото на Харис, което нарече “най-лошата реч в историята”. “Тя доведе страната до упадък”, написа още републиканецът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка