Харис обяви твърда политика към мигрантите

На интервюто пред Си Ен Ен Камала Харис бе придружена от кандидата си за вицепрезидент Том Уолц.

В първо тв интервю като кандидат за президент на САЩ

Няма да спира оръжията за Израел

Вицепрезидентката Камала Харис се обяви за по-строг контрол на миграцията по южната граница на САЩ и посочи, че няма да спира изпращането на оръжия за Израел. Това тя каза в първото си интервю като официален кандидат за президент на САЩ - пред водещата Дана Баш от Си Ен Ен.

Харис посочи, че ще възобнови натиска за подновяване на законодателството за мигрантите и че ще прилага с пълна сила съществуващите закони за преминаване на границата. “Имаме закони, които трябва да се спазват и прилагат. Те се отнасят за хората, пресичащи границата ни незаконно, и те трябва да понесат своите последствия”, каза Харис.

Тя потвърди силната подкрепа на САЩ за Израел, изразена и от президента Джо Байдън, и отхвърли призивите на някои демократи Вашингтон да преосмисли изпращането на оръжия на Израел заради големия брой палестински жертви в Газа. САЩ подкрепят силен Израел, но “трябва да постигнем споразумение” за прекратяване на огъня в конфликта в Газа, посочи кандидатката на демократите.

На интервюто тя бе придружена от кандидата си за вицепрезидент - губернаторът на Минесота Тим Уолц, в миналото републиканец. Харис обяви, че иска да има републиканец в своя кабинет, ако спечели изборите.

“Мисля, че е важно, когато се взимат някои от най-важните решения, да има хора с различни възгледи и различен опит. За обществото ще бъде от полза да има член на моя кабинет, който е републиканец”, обясни Харис.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка