Хартиени самолети вместо футбол на „Уембли“

Обидно, но и заслужено поведение демонстрираха феновете на „Уембли“ към английските национали, победили с много мъка Словения с 1:0. На трибуните се забавляваха, обстрелвайки се с хартиени самолетчета вместо с атракция на терена. В няколко момента феновете дори освиркваха футболистите на Гарет Саутгейт при серията неуспешни опити да създадат голово положение. А в ироничен отговор на видяното зрителите дадоха вота си за вратаря Джо Харт за играч №1 на мача. Апропо, стражът също нямаше никаква работа.

Хиляди запалянковци напуснаха „Уембли“ преди последния съдийски сигнал. И не видяха победния гол на Хари Кейн, който класира „трите лъва“ на Мондиал 2018. Триумфът на Англия бе пред полупразни трибуни.

Искаме всички да ни подкрепят до края – каза Саутгейт. - Няма нищо по-хубаво от победите, а ние ги печелим. Разбира се, съзнаваме - от нас се очаква да радваме феновете с играта си. Знам, че нашите запалянковци страдат от спомени в последните 25, 30, 40 години. Но трябва да ни вярват. Наясно съм също, че стандартът на националния ни тим трябва да е по-висок.“

Веднага след мача домакините обявиха две изключително престижни контроли през ноември срещу двата най-успели национални тима в историята - Бразилия и Германия.

Англия отива на световните финали, но на „Уембли“ имаше моменти, през които хората си пожелаваха да се вземат билети с авиокомпания „Монарх“, иронично написа вестник „Дейли Мейл“. Изданието визира фалита на британския нискотарифен превозвач преди няколко дни.

На другия полюс е Шотландия. „Смелите сърца“ победиха Словакия с 1:0 и държат баража в ръцете си. Шотландия не е участвала на мондиал от 1998 година. За тази цел е необходима задължителна победа като гост на Словения в Любляна тази неделя.

И докато Англия тъжи за славните времена на своя национален тим, Германия по същото време се класира с класа на мондиала. Бундестимът разгроми Северна Ирландия с 3:1 като гост.

Този германски тим е много по-силен от онзи, който спечели световното в Бразилия“, каза Майкъл О'Нийл, треньорът на домакините. Неговият отбор отива на бараж, след като се представи достойно на Евро 2016 и стигна до 1/8-финал. А германците спечелиха в Белфаст с една дузина футболисти, имащи претенции да са титуляри при Йоаким Льов.

Новият капитан Томас Мюлер се пошегува за головата си суша, откакто носи лентата. „Бицепсите ми са много тънки за нея и ще трябва още да тренирам“, рече нападателят на „Байерн“, който вече има 10 гола на две световни първенства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини