На 20 юли 2019 да почерпят

Тир и кола катастрофираха между Своге и Церово

Помпео: САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия

Иран плени британски танкер в Ормузкия проток

70-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от кола на пътя Разград – Русе

САЩ свалиха ирански дрон, Техеран отрича (обзор) ВМС на САЩ използвали електронно заглушаване

Горанов за хакването на НАП: Скоро разбрах, че да направиш такава беля на практика е ненаказуема

„Боинг“ е загубил близо 5 млрд. долара заради скандала с модел „737 MAX“

Холандия частично отговорна за Сребреница

Тръмп се срещна с астронавти от „Аполо 11“, стъпили преди 50 г. на Луната

Засилен трафик на „Капитан Андреево“

Китайската космическа лаборатория „Тянгун-2“ изгоря в земната атмосфера

Двама парапланеристи пострадаха край Дупница

Доналд Тръмп за иранския дрон: Няма съмнение, свалихме го

Хакнатите данни били със събути гащи Не са били криптирани, съобщи Венцислав Караджов, шеф на Комисията за защита на личните данни

Харчим повече за дома, по-малко за храна

магазин, храни

Общият разход се увеличава с 4,1% спрямо 2015 г.

През четвъртото тримесечие на 2016 г. разходите за здраве и поддръжка на дома се увеличават, за храна са по-малко, но това си остава перото с най-голям дял в семейните бюджети. Това показват последните дани на Националния статистически институт.

Общият разход средно на член на домакинство през четвъртото тримесечие е 1209 лв. и се увеличава с 4,1% спрямо същото тримесечие на 2015 г.

Очаквано с най-голям относителен дял са разходите за храна (31,1%), следвани от разходите за жилище (18,2%), данъци и социални осигуровки (12%) и транспорт и съобщения (10,7%).

В същото време в сравнение с година по-рано относителният дял на разходите за храна и безалкохолни напитки намалява с 1,3 процентни пункта, а се увеличават разходите за жилище с 1,5 процентни пункта.

В сравнение със същото тримесечие на 2015 г. средно на човек от домакинство разходите за храна и безалкохолни напитки са без промяна – 376 лева. Тези за обзавеждане и битови сметки се повишават с 12,7% до 219 лв. средно на човек, тези за транспорт са по-високи с 0,6% до 129 лв. Най-голям ръст имат разходите за здраве – с 14,6%, а тези за алкохол и цигари – до 55 лв., или с 5,5%.

Спрямо 2015 г. по-значително се увеличава потреблението на зеленчуци – от 13,8 на 14,3 кг, на плодове – от 11,1 на 11,5 кг, и на кисело мляко – от 6,1 на 6,5 килограма.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.