Българка с бестселър в Австралия Книгата на Елена Лонг и съпруга й се купува и в САЩ, Канада и Бразилия

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства в Киев на откриването на площад на името на Димитър Пешев

Григор започна срещу слаб египтянин вместо срещу опитния Троицки на “Ролан Гарос” Българинът взе първия сет на едно

71-годишен шофьор опитал да подкупи катаджии

Димитър Данчев: Бедността е причина да не сме в Еврозоната

Атанас Йовчев от Варна: Плодове, чай и мед спасяват от тежки болести Само за 20 дни мъжът стопил 16 килограма

Четирима убити и 11 ранени при въздушен удар в столицата на Йемен Сана

Освободени от работа шофьори се жалват в Инспекцията по труда за неизплатени възнаграждения 304 нарушения на законодателство са установили проверяващите през април

Премиерът Борисов откри паметна плоча на Димитър Пешев (СНИМКИ)

Олдън Еренрайх е младият Хан Соло Емилия Кларк с централна женска роля

Цветан Цветанов проведе работна среща с министър-председателя на Косово Рамуш Харадинай

Вилма Елес се завърна на екран Коварната Каролин от "Времето лети" мечтае за положителна роля

Двама палестинци са убити от израелски огън на Ивицата Газа

Александър Сано: Вярвам в любовта и затова ми се случва

Цветан Цветанов се срещна с президента на Албания Илир Мета

Харчим 150 милиона лева за председателството на България на ЕС Министър Лиляна Павлова: Възвръщаемост на тези средства не само ще има, но се очаква тя да е огромна

Снимка: БТВ

150 милиона лева е определеният бюджет за председателството на България на ЕС.  Това обяви пред журналисти   министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова, която се включи в дебата: „Бяла книга за бъдещето на Европа“. Тя поясни, че това е три годишна рамка, определена още в началото на подготовката и че в момента не се налагат корекции, макар станалите държави, които са председателствали Съвета на ЕС, не са включвали в бюджетите си ремонтите на сградите.

„Ние в този бюджет включваме и ремонтите, така че, ако сравним с останалите държави в ЕС, ние имаме доста скромен бюджет за председателството. Надяваме се, разбира се, да успеем да се вместим в него“, допълни министър Павлова. По думите ѝ възвръщаемост на тези средства не само ще има, но се очаква тя да е огромна.

„България в рамките на шестте месеца на председателството ще бъде посетена от над 20 хиляди души – експерти от цяла Европа и не само. Това е една страхотна възможност България да бъде позната и като потенциална туристическа дестинация. Така че от гледна точка на сектора на туризма, сектора на услугите това е една наистина добра възможност“, посочи министър Павлова.

„Очакваме значителна възвръщаемост на тази инвестиция в реалния сектор – в икономиката“, подчерта тя. Павлова отправи покана до всички национално представени работодателски организации да се включат в този процес, тъй като по думите ѝ приходите и добавената стойност от българското председателство ще са много големи.

„Това е възможност и за българските производители да презентират и рекламират своята продукция, така че ще ги поканим да бъдат наши официални партньори. Много са ползите от председателство и възвръщаемостта на тази инвестиция очакваме да е огромна“, допълни министър Павлова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.