Хасан Адемов: Антикризисните мерки закъсняха страшно много

За разлика от всички европейски страни антикризисните мерки в България закъсняха страшно много - непрекъснато се отлагат. Това заяви депутатът от ДПС и зам.-председател на социалната комисия Хасан Адемов по БТВ.

Той напомни, че управляващата коалиция даде щедри обещания в социалната сфера: увеличаване на доходите, преизчисляване на пенсиите и др.

"Дадоха заявка за рога на изобилието. За голямо съжаление нещата не се случват по начина, по който бяха представени в предизборните кампании", коментира Адемов. По думите му заради забавените антикризисни мерки много българи вече изнемогват.

"В български семейства се настрани достатъчно сериозно бедността, мирише и на глад. В някои от семействата вече има и глад. Уязвимите групи много трудно да се справят със сметките. Да не говорим за работещи бедни, да не говорим за всички останали, които изпитват някакви затруднения", каза зам.-председателят на социалната комисия.

Той направи сравнение и с предкризисната 2008 г. и обяви, че основната разлика е, че тогава е имало сериозен икономически растеж от 6%.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика