Пускат асансьор за 350 000 лв. в шуменската болница Министерско лъскане на коридори преди водосвета

Подписано е рамковото споразумение за поддръжка на родните МиГ-29

Тръмп бесен заради поредния теч на информация от екипа му Поздравил Путин за победата, въпреки препоръката на съветниците си

Петр Келнер купи „Теленор“ в България Компанията вече има един и същи собственик с Нова телевизия

Николо Коцев ще свири на Burgas Jam

МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Хасан Адемов: Убеден съм, че няма да има никакви реформи

Снимка: Архив

Убеден съм, че няма да има никакви реформи, в това число и в социалната сфера няма да бъдат извършени в рамките на т. нар. стабилност, коментира Хасан Адемов пред БНТ. Според него това е така, понеже управляващата коалиция иска стабилност, т.е. 4 -годишен мандат.

“А реформите предполагат непопулярни мерки, които водят до инкасирене на политически дивиденти. Водят до напрежение в обществото, а напрежението по никакъв начин не се връзва с желанието за стабилност.”

Според Хасан Адемов пенсиите трудно могат да бъдат предвидени с административни мерки, с някаква преценка, която да бъде на базата на политическо желание.

“Истината е, че на базата на отчети на приходи и разходи може да се предвиди в рамките на бюджетната процедура размерът на пенсиите.Трябва да се актуализира бюджетът на държавното обществено осигуряване, понеже на базата на този бюджет всяка година се определя минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст. Минималната пенсия в бюджета не е определена нито като 180, нито като 200 лева и затова трябва актуализация.”

Той коментира и държавният бюджет: “Имаме информация от НОИ, че има първото тримесечие преизпълнение на приходите от осигурителни вноски за пенсии в размер на 45 милиона лева. Това е една добра база да не се налага актуализиране на държавния бюджет.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.