Хасан Азис: Коалицията ДОСТ – НПСД е принудителен брак по сметка

Кметът на Кърджали и зам.-председател на ДПС Хасан Азис определи като „принудителен брак по сметка” коалицията между ДОСТ на Лютви Местан и Народна партия „Свобода и достойнство”.

„Ако това е антикоалиция срещу ДПС, в своята си същност двете формации също са антикоалиция”, коментира пред БТВ Хасан Азис.

„През последните месеци двамата души, които представляват двете формации, ни заглушиха ушите за това, че не могат да се възприемат чисто ценностно, а в момента са в позицията да споделят един и същ покрив. Не вярваме, че тази антикоалиция ще бъде успешна”, убеден е зам.-председателят на ДПС.

ДПС мина през своя политически катарзис, каза още кметът на Кърджали.

Той изтъкна, че в движението нямат притеснения от смяната на областния управител на Кърджали, след като БСП-Кърджали остро протестираха срещу назначението.

„Мотивът на правителството за смяната на 14-те областни управители беше да гарантират законността, прозрачността и сигурността на изборите. Политическите партии вместо да пишат кървави писма и да дават оценка, трябва да се обединят около всички областни управители – и старите, и новите”, призова Хасан Азис.

Кърджали остава остров на сигурността, подчерта още кметът на града.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Самият факт, че това обединение на ДОСТ и НПСД се направи, показва, че мюсюлманите в България ще имат алтернатива. Ако те разгърнат това сътрудничество и с влиянието на имамите, имат шанс да нанесат много сериозен удар на Ахмед Доган.

  2. Да имат голям шанс .. в Турция …
    Там е пълната демокрация и аз се чудя ЗАЩО още са се насочили натам ….
    ами се правят на българи …

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.