Хасковлията, който уби жена си от бой, вече е обвиняем

Грозят го от 3 до 12 години затвор

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем Борислав В., на 61 г., за това, че причинил по непредпазливост смъртта на 38-годишната А. Т., вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето опасно за живота.  Престъплението е по чл. 124 ал.1, вр. чл. 128 от Наказателния кодекс и се наказва с лишаване от свобода от три до дванадесет години.

, след възникнал битов скандал, който преминал във физическа саморазправа, обвиняемият нанесъл побой над пострадалата, вследствие, на което на А.Т. била причинена тежка телесна повреда. Нанесеното й телесно увреждане било несъвместимо с живота и довело до летален за пострадалата изход. На 14.01.2018 г. обвиняемият подал сигнал за настъпилата смърт на А.Т., съобщиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.

След констатиране на смъртта на А.Т. по случая е било образувано досъдебно производство. В хода на разследването е бил извършен оглед на местопроизшествие, иззети са веществени доказателства, разпитани са свидетели, като е била назначена и съдебномедицинска експертиза.

Обвиняемият Борислав В. е бил задържан от органите на МВР за срок от 24 часа, а след привличането му в качеството на обвиняем на 15.01.2018 г., е постановено задържането за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Борислав В..

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право