Хванаха администратор от прокуратурата в Търговище с 2,96 промила алкохол

Срещу служителя тече бързо производство, вече е без работа

Съдебният администратор на Окръжна прокуратура в Търговище е хванат да шофира с 2,96 промила алкохол, арестуван е и се разделя с поста си. 43-годишният И.М. е спрян за проверка към 17,17 часа във вторник на кръстовището на бул. „Митрополит Андрей“ с ул. „Христо Ботев“, което е в центъра на града. Той управлявал личната си кола „Шевролет Каптива“. Проверката за алкохол обаче показала, че шофира с доста сериозните 2,96 промила и е бил прибран в ареста.

В сряда сутринта, след като го пуснали, отишъл в прокуратурата, където е имал разговор с ръководството, и подал сам молба за напускане.

Съдебният администратор, което на практика било най-старшият служител в прокуратурата, имал дългогодишен стаж от близо 15 години.

От прокуратурата в Търговище уточниха, че имат правила за работа в сградата, които категорично забраняват употребата на алкохол, както и да се допускат в нея лица, които са в нетрезво състояние.

Шофирането на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, установено по надлежния ред, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 200 до 1000 лева, уточниха пък от Апелативна прокуратура. Води се бързо производство.

Окръжният прокурор на Търговище Диляна Стоянова даде брифинг и заяви, че прокуратурата е била и ще бъде непримирима към случаи като този.

В Търговище се говори, че вероятно е бил подаден сигнал до полицията, че мъжът е пиян и той е бил спрян малко, след като се качил в колата си.

Коментари

Задължително поле