Хванаха апаши, отмъкнали 1220 лв. от дядо

Криминалисти от Стражица са разкрили грабеж над възрастен мъж от село Бряговица. Престъплението е извършено на 25 ноември миналата година. Около 20,30 часа същия ден прибирайки се към дома си, 85 – годишният Николай Маринов бил нападнат от непознати, които му запушили устата и му задигнали портмоне с 1220 лв., след което побягнали.

От проведените действия по разследването е установено, че извършители на престъплението са 31-годишния В. А. от същото село, 26-годишния Д. Г. и 33-годишния М. Г., двамата от Елена.

Тримата злосторници са известни на полицията и осъждани. В. А. е привлечен в качеството на обвиняем за извършен грабеж, наложена му е мярка за неотклонение „подписка”. Останалите са привлечени като обвиняеми за кражба и с постановление на Районна прокуратура – Горна Оряховица са задържани за 72 часа.

На Бъдни вечер анонимни дарители подариха телевизор на дядо Кольо. Парите, които дядото носел със себе си по време на обира, той дълго време събирал, за да си купи телевизор. Когато случаят се разчу, добри хора му направиха подарък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право