Хванаха двама с чужди документи и с краден автомобил, издирвани от няколко РУ на МВР

Снимка: Архив

Двама мъже, на 39 и 37 години, са задържани от полицията в РУ – Тунджа, Ямболска област, в близост до село Межда, съобщиха от ОД на МВР – Ямбол. Проверката е извършена на 20 декември по време на специализирана операция. Мъжете са пътували в товарен автомобил „Пежо партнер“, обявен за общодържавно издирване след жалба на собственика, за камионът му е откранат. Зад волана е седял по-възрастния мъж, който няма издадено свидетелство за управление и е неправоспособен.

При проверката той и спътникът му представили чужди документи за самоличност. Бусът е задържан, а двамата били отведени и задържани за 24 часа в полицейския арест. При обиска в колата са открити веществени доказателства, свързани с други престъпления против собствеността. Събрани са данни, че задържаните са съпричастни към кражбата на коли от други региони в страната.

По неофициална информация, двамата мъже са предадени в полицията в Сливен, където срещу тях също ще се води разследване. Какво е то, засега от органите на реда няма информация. По непотвърдени данни, лицата са били обект на полицейски интерес заради кражбата на кабели от ел.мрежата на населени места в област Сливен. Посегателствата са били извършвани с крадени автомобили.

Задържаните са от котленското село Градец.

Работата по случая продължава.

Коментари

Задължително поле