Хванаха извършителя на убийството с нож в "Люлин"

Снимка: Архив

За броени дни столични полицаи разкриха убиеца на 24-годишния мъж, чиито труп бе открит преди дни в столичния квартал "Люлин".

На 22 септември след обяд, в полицията постъпил сигнал за намерено тяло в апартамент в ж.к. „Люлин“, съобщиха от МВР. Собственикът на жилището отишъл да отвори, след като съседи му съобщили, че от вътре се носи остра миризма. Влизайки вътре, той видял в кухнята безжизнено тяло на мъж в напреднал стадий на разлагане.

На място незабавно били изпратени полицейски и медицински екипи. При извършения оглед те установили прободни рани в областта на шията и корема на жертвата. По случая било образувано досъдебно производство и предприети оперативно-издирвателни действия, в хода на които е установена самоличността и на жертвата – 24-годишен мъж от Мусачево, и на извършителя на тежкото престъпление - 23-годишен от Самоков.

Изяснено е, че десетина дни по-рано, под въздействие на употребен алкохол, двамата започнали спор, прераснал в сбиване, при което използвали и ножове. По-младият мъж се отървал с по-леки наранявания и напуснал жилището, а 24-годишният починал от получените наранявания.

Извършителят бил задържан до 24 часа, а събраните материали - докладвани в Софийската градска прокуратура. Мъжът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 116 от НК. С постановление на прокурор мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право