Хванаха измамник, завлякъл кмет и училищен директор

Полицията залови мошеник, мамил по телефона с името на БТВ, съобщи телевизията. Мъжът е искал пари за отец Иван от Нови хан, като се е представял за репортер от телевизията.

За такъв се представил и пред кмета на Белица, който му превел 80 лева в помощ на приюта на свещеника. Опитал да вземе пари и от директор на столично училище.

Арестуваният е известен на МВР и е лежал в затвора за телефонни измами. Схемата му е да иска от жертвите си по-малки суми, за да не се подават жалби в полицията.

При друга акция в Благоевградско бяха задържани още трима души – сред тях бременна и непълнолетен.

„Една от схемите е ваучери – печалба от различни хипермаркети и магазини, при което за да се вземе печалбата, е необходимо да бъдат закупени ваучери и изпратени ваучери на мобилните телефони. Другата схема, по която работят, е капаро за фирма за климатици”, разясни Стефан Попов от сектор „Престъпления против собствеността” към ГДНП.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. А бе този кмет нормален ли е? Хората очакват той да разяснява на старите хора за схемите на измамниците,пък той самия глътнал въдицата!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.