Хванаха Метъла с 300 дози амфетамин

Снимка: Архив

Осъждан и лежал в затвора за дрога шуменец отново беше хванат с 300 дози амфетамин. Христо Н./29г./ с прякор Метъла бил спрян от униформени в района на автогарата в Шумен. При извършен личен обиск в него е открит плик с 90 грама наркотично вещество. Иззетият наркотик е около 300 дози, а приблизителната му стойност е 3 000 лв., съобщават от полицията.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура- Шумен. Под ръководство на прокурор е започнато досъдебно производство за разпространение на наркотични вещества. Метъла е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка задържане под стража. Над десет свидетели са разпитани пред съдия. Събрани са доказателства, че 29-годишният шуменец е разпространявал наркотични вещества в Шумен и областта, включително и на непълнолетни.

Метъла е криминално проявен - осъждан е за нанесена телесна повреда при катастрофа, за участие в организирана престъпна група, разпространявала дрога, а през февруари т.г. е осъден за разпространение на наркотици във Варненско.

Още един шуменец е хванат да шофира в неадекватно състояние, а в мерцедеса му е открит нракотичен чай. Това е Алдин К./40г./, който бил стопиран около 17,10 часа в сряда на бул.”Симеон Велики”. В колата е намерена угарка от саморъчно свита цигара и при допълнителна проверка е намерен полиетиленов плик с около 5 грама суха тревна маса, най-вероятно “чай" за пушене. Мъжът е арестуван за едно денонощие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право