Хванаха шофьор на камион с чужди табели, без категория „С”, с присъда за фалшива диплома

Полицията залови шофьор на товарен камион без книжка за категория „С”, с чужди регистрационни табели на камиона. На това отгоре се установило, че 32-годишният жител на котленското с.Градец имал присъда за фалшива диплома за завършен 8-ми клас – съобщиха от ОД на МВР в Сливен.

Камионът „ГАЗ 66” бил спрян за рутинна проверка недалеч от пътен възел „Петолъчката”, в района на сливенското с.Горно Александрово.

Регистрационните табели нарушителят свалил от стария си камион, от същата марка и модел, който не бил в движение заради техническа повреда.

Поставил ги на новия си товарен автомобил, пак „ГАЗ 66”, който си купил заради повредата на стария. Новият обаче въобще не си направил труда да регистрира в КАТ-Сливен, както трябва по закон. Шофьорската му книжка била за любителската категория „В”. Изкарал я, когато все още не е имало изискване за определена степен на образование.

През 2014 г. шофьорът направил опит да получи книжка и за професионалната категория „С”, каквато е необходима за управление на камиони. Но бил малограмотен, нямал завършено основно образование. А законът вече задължавал водачите да имат минимум 8-ми клас. Тогава той представил фалшива диплома, но го хванали и го осъдили за използване на неистински документ.

Сега Р..Х. ще бъде изправен пред съда по бързото досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право