Хвърлят 750 000 лв. за отчуждителни процедури по проекта "Модър-Царевец" в Пловдив

Община Пловдив е заделила 750 000 лв. за отчуждителни процедури на 16 малки имота, без които не може да стартира инфраструктурният проект "Модър-Царевец" в Пловдив, предвиждащ свързване на районите "Южен" и "Западен" с тунел под жп линията за София. Всички имоти са на ул. "Модър" в района на Транспортна болница, а тази седмица стартират преговори със собствениците им, които ще бъдат водени от кмета на район "Южен" Борислав Инчев и ресорния за строителството зам.-кмет Димитър Кацарски.

Първото предложение на градската управа ще е да закупи въпросните имоти по цени от лицензирани оценители. С отчуждаването на имотите по ул. "Модър" Община Пловдив ще е готова да кандидатства за финансиране през 2017 г. от републиканския бюджет за проекта, чието реализиране ще трае между 18 и 20 месеца.

Същите процедури по отчуждаване ще бъдат приложени и за 12 имота по бъдещия булевард "Северен". В три от случаите отнетите части ще се компенсират с общински терени в задните части на имотите на сегашните собственици, уточниха от градската управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България