„Хеда Габлер“ и „Тотална щета“ в предпоследната вечер от големия театрален фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград

„Хедър Габлер“ и „Тотална щета“ са поставките, които ще бъдат представени в предпоследната вечер от театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ в Благоевград. От 19.00 часа ДКТ „Иван Димов“- Хасково ще представи на сцената на ДТ „Никола Вапцаров“ един спектакъл, който тази година бе номиниран за престижните награди „Икар“.

unnamedВ пиесата от Хенрик Ибсен под режисурата на Крис Шарков участват Ина Добрева, Благой Бойчев, Васил Читанов, Биляна Георгиева и Ивайло Драгиев. Те се превъплъщават в образите на Ибсеновите герои в "Хеда Габлер". Впечатляващата сценография е на Ралица Тонева, костюмите са дело на Илияна Кънчева. Музикалната среда е изработена от Георги Георгиев от група“Остава“. „Хеда Габлер” е съвременна адаптация на пиесата на Хенрик Ибсен – един от най-поставяните драматурзи, повлиял на голяма част на театралната драматургия от 20-ти и 21-ви век, както и на киното. „Хеда Габлер” е семейна драма, модерен любовен петоъгълник.

„Тотална щета“ е заглавието на спектакъла, който театрална група „Метеор“ и ДНК - Пространство за съвременен танц и пърформанс, който започва от 21.00 часа на Камерна сцена в благоевградския театър. Екипът включва автора- Ани Васева, режисьор- Ани Васева , драматург Боян Манчев,художник Георги Шаров, музика Константин Марков. В ролите влизат Леонид Йовчев, Галя Костадинова, Нино Гомес. „Тотална щета“ е комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти.Спектакъл от, за и с хора, животни и цветя.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България