Хекимян: Битката на ПП-ДБ-СС е за постове, власт и пари

Ние видяхме битката на Борис Бонев, „Демократична България“ и „Спаси София“ да вземат комисиите, които те смятат за най-важни – това са комисиите с най-голям оборот. Те не ги взеха, но трябва да разберат, че трябва да бъдат контролирани, именно заради това недоврие, което ние имаме към тях, защото явно тяхната битка е само за постове, за власт и за пари“.

Такъв  общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян по Дарик радио. Повод на думите му бе развоят в Столичния общински съвет отпреди дни, когато ПП-ДБ-СС оглавиха само една от постоянните комисии към градския парламент, а останалите председателски места бяха разпределени основно между ГЕРБ-СДС и БСП.

Според общинския съветник от ГЕРБ-СДС най-голямата политическа група в местния парламент проявява политическа незрялост. Даде за пример сглобката на национално ниво, като подчерта, че в кабинета ГЕРБ-СДС има само един министър – Мария Габриел. И уточни, че, след като на местно ниво председателското място в СОС се заема от кандидатура на ПП-ДБ-СС, логично би било част от комисиите в градския парламент да се оглавяват от ГЕРБ-СДС.

Хекимян каза още, че липсата на устойчиво мнозинство в СОС би било проблем, тъй като решенията за София ще се взимат тромаво и бавно. И подчерта, че ПП-ДБ-СС се хвалят с поректи, започнали при предходния мандат от ГЕРБ-СДС. Той разкритикува и публично представения бюджет на кмета на Столична община Васил Терзиев, като го упрекна в слабости.

„Видяхме бюджет, който беше обществено представен, но смятам, че там има много пробойни и много пропуски – пропуск за парите за увеличение на заплатите на служителите на столичния градски транспорт - не присъстват в този бюджет. Това е риск, защото, ако те бъдат вкарани в друго перо, а не в бюджета, там рискуваме дружеството да изпадне във фалит или да бъде на загуби“, каза Хекимян. И изтъкна като съществена слабост и липсата на заложени пари за увеличаване на заплатите на медицинските сестри в столичните лечебни заведения. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика