Хеликоптер се включи в гасенето на гората край Стрелча

ОДМВР-Пазарджик

Хеликоптер се включи в гасенето на гората край Стрелча, но към този момент огънят все още не е овладян. 

Припомняме, че иглолистна гора се запали в землището край град Стрелча днес преди обед. Не е ясна конкретната площ, на която се е разраснал пожарът, нито причината за пламването му. Сигналът за него е получен малко преди 10 часа днес. Към момента на място има десетки пожарникари от районните служби на пожарната в Панагюрище, противопожарния участък в Стрелча, районните служби от Батак, Белово, Пещера и Пазарджик.

Пътят между град Стрелча и Копривщица вече е отворен за движение, но МВР призовава водачите задължително да се движат с повишено внимание и много по-ниска от допустимата в участъка скорост. "По пътя има разположена изключително много техника и хора, ангажирани с гасенето на пожара - противопожарни автомобили, високопроходими автомобили, джипове на доброволци, дошли на място и водоноски", уточни пред "Труд news" говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. 

На място е и директорът на РДПЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов. Със съдействието на областния управител на Област Пазарджик Валентина Кайтазова е предоставен дрон за въздушно разузнаване на зоната на пожара. На място има и тежка техника на "Асарел Медет" АД, която да подпомогне огнеборците и доброволците в правенето на просеки и ограничаването на размерите на огъня.  

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони