Хелън Мирън слага короната в „Екатерина Велика“

Драматичният сюжет на „Екатерина Велика” се развива в четири части и навлиза в тайните на заредения с бурни политически страсти и сексуални предизвикателства имперски двор на най-могъщата руска владетелка в историята. Силна, независима, изключително интелигентна и сексуално освободена, притежателка на върховната власт над повече от 30 територии в продължение на повече от 30 години, Екатерина Велика е съвършеният образ на една модерна жена. Поредицата проследява последните години от царуването на Екатерина и страстната й връзка с Григорий Потьомкин.

Това е история на една обсебваща любов, която пламти сред скандали, интриги и страхотни конфликтни ситуации. Известни с многобройните си връзки, без възможност официално да сключат брак, двамата се радват на уникално и всеотдайно приятелство, като преодоляват всички свои противници и заедно работят за създаването на една наистина модерна Русия.

Европейската премиера на лимитирания сериал от четири части на HBO и Sky, „Екатерина Велика“, беше на 3 октомври в HBO GO. Българските зрители имат възможност да гледат очакваното заглавие с Хелън Мирън на стрийминг няколко седмици преди официалната премиера в Щатите.

С участието на носителката на наградата „Оскар“ Хелън Мирън и Джейсън Кларк, тази драма в четири части показва политически бурния и сексуално нажежения двор на руската императрица Екатерина Велика (Хелън Мирън), която владее върховна власт в цяла Русия в продължение на почти половината на 18 век.

Ролите на кралици в киното и театъра се изпълняват много успешно от Хелън Мирън и това не е случайно. Тя е единствената актриса, която е играла ролите както на Елизабет I (във филма от 2005 г. „Елизабет I“), така и на Елизабет II (във филма от 2006 г. „Кралица“). Аристократичен външен вид с класически черти и величествена поза, неизменна елегантност и благородство я правят идеална за изпълнението на „кралски“ роли. Тя е влизала в кралски образи шест пъти: в допълнение към споменатите по-горе два филма, това са филмите „Калигула”, „Принцът на Египет”, „Снежната кралица” и „Лудостта на крал Джордж”.

Коментари

Задължително поле