Херо: "Лудогорец" се нуждае от освежаване

"Лудогорец" се нуждае от освежаване. На това мнение е новият старши треньор на отбора Димитър Димитров, стана ясно при официално му представяне. Мисията на Херо е да остави тима на върха в българското първенство като междувременно го моделира по свой вкус и виждане.

"Летвата е вдигната изключително високо – каза Димитров. - За мен това е огромно предизвикателство. Тази философия, която в момента изповядвам е същата като на "Лудогорец". Ще има корекции в определени позиции, където съществува някакъв дисбаланс. Смятам, че всеки един отбор има нужда от освежаване, няма да търсим нещо на всяка цена. Ще търсим качеството."

Димитров заяви, че нивото в българския футбол се е вдигнало през последните години.

"Конкуренцията е ясна - "Левски", ЦСКА, "Черно море" и "Берое" - добави Херо. - Като треньор съм болезнено амбициозен в работата си. До известна степен съм педантичен и доста емоционален, което донякъде ми пречи. Човек, който харесва нападателния футбол. Не случайно „Барселона“ ми е любимия отбор като стил на игра. Не съм деспот, мисля, че бързо ще намеря общ език с футболистите.“

"Лудогорец" ще е седмият български отбор, който ще води Херо. Преди това специалистът бе начело на "Нефтохимик", "Литекс", "Левски", "Велбъжд", "Локомотив" (Пд) и "Черноморец" (Бс).

Димитър ще дебютира като треньор на българския шампион срещу "Судува" (Литва) в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. Мачът е в четвъртък.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ