Бойко Борисов разговаря с държавния секретар на САЩ Майк Помпео

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

74 млн. лв. разплати АПИ от 13 март насам Над 50 млн. лв. предстои да бъдат преведени на фирмите

Десета жертва на коронавируса у нас

„Лукойл“ дари 140 карти за гориво

135 снегорина почистват София от снега

Ваканция за данъците след ревизия на НАП

Гръцки ферибот с 383 души на борда е поставен под карантина

Няма положителни проби за коронавируса от изследваните до момента полицаи

Кайли Дженър произвежда дезинфектант за болниците в Калифорния 22-годишната риалити звезда и майка й Крис Дженър се обединиха с конгломерата „Coty“

Кметът на Стара Загора дари кръв

Херо Мустафа отиде в Хасково, за да се срещне с 15-годишна ученичка

Посланикът на САЩ Херо Мустафа посети град Хасково, където се срещна с кмета на Станислав Дечев. Американският първи дипломат заяви, че е очарована от Хасково и с удоволствие ще посети отново града. Станислав Дечев покани Нейно превъзходителство на Събора за народно творчество „Китна Тракия пее и танцува“.

„За мен ще бъде чест да ни гостувате тогава, за да се насладите на автентичния български фолклор, на уникалните традиции, които сме съхранили и на старите занаяти, които още пазят нашите майстори. Това е една от емблемите на Хасково, която е част от културното наследство на града ни“, подчерта Станислав Дечев съобщиха от пресцентъра на Общината.

Посланик Херо Мустафа влезе в кметския кабинет, придружавана от ученичката от ЕГ “Проф. д-р Асен Златаров“ Нели Генова. Момичето е лауреат на конкурс по програмата „Посланик за един ден“ . Нели мечтае да бъде дипломат, а срещите ѝ с Херо Мустафа я мотивират да осъществи мечтата си.

Нели Генова попита кмета Станислав Дечев кое е най-сериозното му професионално постижение до момента. Кметът бе категоричен, че най-големият му успех е работата му с младите хора. „И като областен управител, и сега като кмет, аз работя с младите хора, защото Вие имате уникални и модерни идеи. Това е най-ценното, което всеки от нас трябва да заимства от младите хора“, обясни Станислав Дечев. На въпроса на Нели с коя дума биха описали Хасково, кметът отговори – красив, а Херо Мустафа – уникален.

Кметът благодари на Нейно превъзходителство за помощта на Европейското командване на американската армия за Хасково. Благодарение на тази помощ две детски градини в Хасково са ремонтирани и обновени. Кметът подчерта, че в момента усилията му са насочени към стимулиране и привличане на инвестиции. „Това е една от стъпките, които ще направя, за да задържа младите хора в Хасково, а защо не и да привлека семейства от други градове, които да изберат Хасково за свой дом и място на професионална реализация“, обясни Станислав Дечев.

Херо Мустафа подари на Станислав Дечев подаръци с лични послания. Нейно превъзходителство получи от кмета на Хасково кристална статуетка на Света Богородица.
Преди да отпътува от Хасково посланик Херо Мустафа бе изненадана от срещата си със семейството на Нели Генова. Родителите на момичето благодариха на американския дипломат за високата оценка, която дава на детето им. Най-трогнати от срещата бяха бабата и дядото на ученичката, пред които Херо Мустафа сподели, че имат чудесна внучка.

Първият дипломат на САЩ в България беше в Хасково по покана на ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.