Херо: Силата на фаворитите на ЕВРО 2024 ще проличи след груповата фаза

БУЛФОТО

Един от най-успешните български треньори Димитър Димитров-Херо коментира пред БТА дербито на груповата фаза на UEFA EURO 2024 между Испания и Италия. Той очаква добри мачове от Англия, Франция и Германия и приятни изненади от Дания, а Италия и Шотландия са в групата на разочарованията. 

"Няма кой знае какво да се коментира, защото единият отбор игра, а другият – гледаше. Италианците просто нищо не показаха. Трудно ми е да кажа защо така изглеждаше Италия – дали испанците бяха прекалено силни, или се дължи поведението им на някакъв психологически проблем", започна Херо за дербито между "Ла Фурия" и защитаващите титлата си италианци. "Тях специално трябва да ги гледаме в още една среща, за да имаме категорично мнение. За срещата с Албания също не искам да говоря, защото беше първи мач. Допуснаха много ранен гол, след това обаче успяха да се върнат в мача и да поведат".

На въпрос дали Испания е фаворит за спечелване на Европейското първенство, Димитров бе предпазлив. "Испанците играят добре до момента, няма какво да се каже. Но силата им ще си проличи на осминафиналите и на четвъртфиналите. А дали пропуските пред гола ще продължат, още са ми загадка". "Генерално не съм много впечатлен от нивото за момента. А нивото се задава от водещите футболни нации. Както казах за Испания, за Франция и Англия се отнася същото. Силата им ще си проличи след групите. Особено се отнася това за Франция, които имат равностойни футболисти за два отбора".

"Англия и Франция разполагат с много качество, но трябва да бъде прибавена и Германия като домакин и не само. В този отбор има млади и изключително качествени футболисти като Флориан Вирц и Джамал Мусиала. Това се отнася особено за Мусиала, който е много, много силен и още ще расте в развитието си".

А ако трябва да се търси изненада, Димитров посочи Дания. За него разочарованието до момента е отборът на Шотландия, от който е очаквал много повече най-вече на базата на квалификациите и по-специално на двете срещи с Испания.

Херо се спря и на последните два съперника на българския национален отбор от контролните срещи – Румъния и Словения. "Видяхте на какво ниво тези два отбора играха с нас, а сега показват съвсем друго в първенството. Но тук мотивацията и настройката е съвсем различна. Все пак смятам, че българският национален отбор не е много далече от тези отбори. И България също може да има подобни резултати, ако футболистите ни излизат на терена с повече самочувствие".

Евро 2024 е и много резултатно. Херо обясни причините: "Вероятно така върви първенството, защото доста отбори сякаш подценяват играта в защита или пък балансът им е нарушен, недоизпипан. Но пък не можем да пропуснем и индивидуалната класа, майсторството на футболистите, както и смелостта да стрелят. Какво можем да кажем например за двата гола на Турция?". 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт