Хеттрик на Jaguar

Електрическият I-Pace спечели три награди за световен автомобил на 2019 г.

Първият електрически модел на Jaguar продължава да печели награди. След като бе избран за автомобил на годината в Европа, новият I-Pace стана и автомобил на годината в света. Освен това спечели още две отличия от престижния конкурс за №1 на планетата – за екологична кола и за най-добър дизайн.

Хеттрикът от награди бе реализиран по време на изложението в Ню Йорк, където по традиция се обявяват призьорите в различните категории от надпреварата за автомобил на годината в света. За първи път в историята един модел печели накуп три отличия.

В категорията за автомобил на годината I-Pace се наложи над Audi e-tron и Volvo S60. В класа на екологичните коли моделът на Jaguar победи отново Audi e-tron, както и Hyundai Nexo. А по отношение на дизайна британският „хищник” изпревари Suzuki Jimny и Volvo XC40.

Успехът на I-Pace се дължи на иновативните му технологии и комплексни качества, съчетаващи динамиката на спортен автомобил, нулеви емисии и практичност на SUV. Електромобилът разполага със свръхмодерна литиево-йонна батерия с капацитет 90 киловатчаса и изминава 480 км с едно зареждане.

Редица интелигентни технологии като предварителна климатизацияна батерията служат за подобряване на пробега. Когато е включен за зареждане, I-Pace автоматично повишава или понижава температурата на батерията преди потегляне за максимален пробег. Конструкцията на каросерията осигурява изключително високо ниво на защита на пътниците и се допълва от технологии за защита на другите участници в движението, пешеходците и велосипедистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили