Хибриди с 4х4 и до 300 коня

Новите системи ще се появят в моделите 508, 508SW и 3008

С три хибридни Plug-in модела започва електрифицирането на автомобилите на Peugeot. Първите от тях ще излязат на пазара през есента на следващата година. Френският производител разработва две различни технически концепции – едната е ориентирана към максимална мощност и задвижване на четирите колела, а другата е насочена към оптимална ефективност. Хибридните системи ще дебютират в моделите 508, 508 SW и 3008 и така почитателите на марката ще имат избор между мощност 225 и 300 к.с., задвижване на 2 или 4 колела, както и конфигурация лимузина, комби и SUV.

51-1-6kol

Хибридната система на Peugeot се състои от  1,6-литров бензинов двигател Puretech, който е адаптиран със старт-алтернатор и е свързан с нова 8-степенна автоматична трансмисия и електромотор. Преминаването от бензиновия към електрическо задвижване е много плавно, тъй като конверторът на въртящия момент е заменен от многодисков мокър съединител и така се постига увеличаване на въртящия момент. Под седалките е инсталирана високоволтажна литиево-йонна батерия, която осигурява енергия за движение до 50 км в изцяло електрически режим. На ток автомобилите развиват скорост до 135 км/ч, след което се активира бензиновият мотор. Зареждането на батерията отнема 7 часа от стандартен контакт на електрическата мрежа, 4 часа от усилена инсталация и само 1:45 часа от специална станция за електрически автомобили.

51-3-6kol

При лимузината 508 и нейният комби вариант 508 SW системната мощност на хибридния пакет е 225 к.с. Тази тяга се предава на предните колела. В SUV модела 3008 мощността достига 300 к.с. и има задвижване на четирите колела, тъй като са монтирани два електромотора – един на предния и един на задния мост. Тук ускорението до 100 км/ч отнема само 6,5 секунди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили