Хибридна триколка за града

Моделът е разработка на 12 европейски компании

Европейски консорциум от 12 компании работи усилено върху концепции за мобилност за близкото бъдеще, които трябва да решат проблемите с градския трафик и замърсяването. Автомобилните производители, сред които водеща роля играе френският гигант PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel), представиха субкомпактно превозно средство с три колела. Концептът наподобява на кръстоска между Smart и мотоциклет. Той е с много малки размери (2,4 м дължина, 0,85 м широчина) и само с една седалка и с три колела. Вратите се отварят с въртене и приплъзване, за да не отнемат място и да се паркира на по-ограничени пространства. Пътническата кабина е изцяло изолирана, има отопление въздушна възглавница и предпазен колан.

41-1-5kol

Фирмите от консорциума са участвали със свои разработки при създаването на авангарднита хибридна триколка. Едноцилиндровият бензинов мотор с мощност 42 конски сили е от скутер на Peugeot. Той се включва извън населените места и помага на колата да развие скорост до 130 км/ч. В града тягата идва от два електрически мотора, интегрирани в задната ос с технологиите на Elaphe и Brembo. Тези електродвигатели развиват скорост до 70 км/ч и черпят мощ от 48-волтова батерия на Samsung SDI, която се зарежда от контакт и чрез акумулиране на кинетичната енергия при спиране. Общият пробег на хибрида достига 300 км с пълни батерии и горивен резервоар.

41-2-5kol

Триколката е оборудвана с хидропневматично окачване и хидравлични компоненти от PSA, за да се неутрализира накланянето и да се създаде усещане по-силно усещане за лек автомобил, отколкото за скутер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили