Хилари Клинтън получавала предварително въпросите от дебатите на първичните избори

Хилари Клинтън е получавала предварително въпросите, които са й били задавани на дебатите със съперника й на първичните избори. Това става ясно от публикувани от „Уикилийкс“ имейли, потвърждаващи обвиненията, които й бяха отправени от Тръмп.

Един от разпространените имейли е от настоящата и. д. председателка на Демократическата партия Донна Бразил до ръководителя на кампанията на Клинтън Джон Подеста и до говорителката на предизборния щаб Дженифър Палмиери.

В това писмо от 5 март, в навечерието на предизборния дебат в град Флинт, Донна Бразил казва, че един от въпросите, който ще бъде поставен на Клинтън ще бъде от жена с кожен обрив.

Флинт е град, който стана символ на социална несправедливост в САЩ заради питейната вода, която е силно замърсена с олово. „Семейството й е било отровено с олово и тя ще попита какво би направила Клинтън за град Флинт ако стане президент“, уточнява Бразил.

В друго, наскоро оповестено писмо, Бразил пише: „От време на време получавам въпросите предварително“ От седмици Тръмп повтаря, че на неговата съперница се е давало предимство в кампанията за първичните избори пред нейния основен конкурент Бърни Сандърс и че един от начините е бил именно чрез предварително известни въпроси за дебатите.

Тръмп не даваше доказателства за твърденията, но сега публикуваните от „Уикилийкс“ писма ги подкрепят.

/БГНЕС/

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка