Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Хиляди българи останаха без ток в навечерието на Нова година

Множество аварии в мрежата на EVN оставиха част от Хасково без ток, информира БНР. Без захранване са също квартал Болярово и много села в общината.От EVN съобщиха , че обледяване на проводници през нощта и кабелни изключвания са причина за прекъсване на захранването. Авариите са локализирани, мобилизирани са аварийните екипи на дружеството и се работи по възстановяване на електрозахранването.

Почти цялата община Поморие е без електроенергия от снощи заради скъсани жици. Екипи на ЕВН работят по отстраняване на аварията, информират от радио Бургас.

Възстановено е електроподаването във всички населени места в Сливенско, с изключение на селата Селиминово и Горно Александрово, където има частично прекъсване на захранването и екипи на ЕВН работят по отстраняване на повредите, съобщи за БНР Снежана Кънева, началник отдел: “Сигурност и управление при кризи” в община Сливен.

„Към момента най-сериозен проблем остава „Карандила“, където празнуващите нова година очакват да се пробие пътят и да се пусне електрозахранването. Смятам, че в светлата част това ще бъде възстановено.“

Близо 30 населени места в Ямболска област са без електричество. Най-сериозно е положението в община Тунджа. В някои от селата там не е доставен хляб, тй като пътищата все още не са разчистени. По-голямата част от Ямбол от сутринта е без вода, но електроподаването към помпената станция вече е възстановено и се очаква ситуацията да се нормализира. Всички автомобили, движещи се по автомагистрала „Тракия” в посока Бургас, се отклоняват на пътен възел Зимница по алтернативния маршрут през селата Саранско- Войника- Средец-Бургас, съобщиха от Областното пътно управление в Ямбол. Пропускат се автомобили само с вериги, тъй като обстановката и по-този път за Бургас е изключително тежка. Магистралата и пътят през Петолъчката за Бургас остават затворени.

10 са авариралите електропроводи в Старозагорска област заради ураганния вятър, аварийни екипи работят основно в общините Раднево и Гълъбово, където без ток остават 20 села. Пътищата в областта са проходими.

Над 30 села от Шуменска област имат проблеми с електрозахранването заради тежката зимна обстановка. Екипи на “Енерго про” работят за отстраняване на авариите. В две шуменски села няма ток – Велино и Живково, съобщиха слушатели на радио Шумен.

Част от Хасково също беше без ток след множество аварии в мрежата на EVN. Захранването в някои квартали е възстановено, но работата продължава.

Без ток са 8 села в общините Маджарово и Ивайловград и част от три хасковски квартала.

Електроподаването е възстановено в Харманли.

/БНР/

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Оказа се, че всички договори за почистване на пътищата са сключени само с две фирми близки на крадливата безродна свиня борисов. Тези две фирми във всеки договор описват една и съща снегопочистваща техника. А когато стане напечено, започват да търсят подизпълнители с трактори и камиони, но по празниците ръководствата на фирмите почиват и няма кой да поеме работата и така стигаме до “зимата пак ни изненада”. Бойко източва всички пари на държавата по-подобни и други схеми. До кога свинята бойко и айдуците му ще ограбват България?

  2. Номера с ”нашите”фирми се прилага не само в почистващата система, а навсякъде, където има повечко парета:) Нормално:))) Защо да си даваме паретата на ”чуждите” момчета, а това, че не си разбират от работата или са некадарни + мързеливи не е проблем:))) Дали подобна безотговорна анархия и нагла безотговорност не съществува и в българските пощи? От 4 писма-картички до България, пратени 20 -30 ноември, 2016, е получена само една???? Децата от другите 3 чакат дядо Мраз да мине Океана и да им донесе картичките и картинките:) Сега само възрастните ги лъжат, че на океанския Дядко Мраз му се е е повредил хеликоптера-шейна:) Ще изчакаме да видим какво ще стане следващите седмици и ще се оплачем до министерството на пощите и съобщенията в България. Разбира се, ако съществува такова….

Отговорете