Хиляди искат оставката на Меглена Кунева

Меглена Кунева

Гражданите на Република България сме в правото да защитим собствените си деца и тяхното бъдеще, настоявайки за незабавната оставка на министър Кунева, посочват инициаторите.

Над 12 000 души настояват за оставката на министъра на образованието Меглена Кунева. Подписите, подкрепящи искането, са събрани в онлайн петиция на платформата peticiq.com само за четири дни и броят им постоянно се увеличава, показа проверка на “Труд”.

В нея хората настояват и за незабавна отмяна на решението за отпускане на стипендии на ромските деца, както и за повишение на учителските заплати с 40%.

“Ние, гражданите на Република България, сме в правото си да защитим собствените си деца и тяхното бъдеще, настоявайки за незабавната оставка на министър Кунева”, посочват инициаторите.

Недоволните от политиката на Кунева казват още, че единствената адекватна мярка срещу отпадането на ромските деца от системата на образованието е спирането на помощите при много отсъствия. “Няма училище – няма помощи”, призовават хилядите, сложили името си под петицията.

Тя е адресирана освен до министъра на образованието и до премиера Бойко Борисов, до президента Росен Плевнелиев и до омбудсмана Мая Манолова.

Недоволството срещу предложението за раздаване на стипендии на 700 роми при успех над 3,5 не спират, въпреки че Кунева се отказа от намерението 40% от средствата да дойдат от държавния бюджет. В крайна сметка предвидените над 200 000 евро ще отидат за бонуси за учителите, които ще работят с ученици от малцинствата по проекта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. Тази скумрия трябва да бъде разкарана незабавно. Борисов, незабавно! Ако си напреднал с английския – имидиътли.

 2. Срещу Тодор Живков що не протестираха,когато влизаха с тройки,кой по партийна линия и повече от разни крайгранични райони в страната,а тези с много добър от вътрешността и пробваха следващите години.

  1. Щот тогаз беше гаден комунизъм, а ся е демокрация, дискриминация. Панимаиш?

 3. Милиони не я искат ..а и првит, й, което продава България за жълти стотинки и фиат мъни, фалшиви хартийки на сатаната. Така беше ‘свикнал’, но с 3 се приемаха хора от Странджа Сакар и други не добре населени места в България, защото там нямаше специалисти. Завършващите подписваха договор, че ще се върнат да работят там и да помагат на населението. Честно казано не знаем колко успешна е била програмата, защото, за да влезеш с 3 значи не си мн подготвен, но имаше хора, една наша роднина, кочто влезе в меито с 3 по математика, завърши и после се върна да работи в едно малко градче в югозападна България като учител по мат и електроника и беше успешна и хората доволни от нея. Плюс имаше за тези студенти по програмата стипендия, ако имаха 4 или 4.50 успех по време на следването. Имаше и друга стипендия, ако родителите бяха с ниски доходи, многодетни семейства, но пак трябваше да покажеш успех..

 4. Чисто по нашенски. Когато на.ба цяла България с АЕЦ Козлодуи и квотите на селскостопанска продукция си живеехме в страната на мълчанието. Но когато облагодетелста част от населението, скочиха всички. Също като казана с българи в ада.
  Нямаме грешка. Ей Алеко твоите герой са безсмъртни.

 5. Ционисткия боклук мунева трябва да е в затвора, но ционистите изтребват българския народ, този 27 годишен геноцид е тяхно дело. А геноцида трябва да продължи, за това не очаквайте мунева да си тръгне сама или да я махне някой, защото ционистите колят и бесят в тази държава.

 6. Не само оставка но и ЛУСТРАЦИЯ Нима тази жена политик не попада в графата лустрация, ако беше приет такъв закон.А ве голям батак да вземе да лиши учениците да нямат възможност да се местят от едно училище в друго щом няма специалността, която е записал преди това.

 7. Световният циониски заговор на Сорос и Ротшилд, Рокфелер включва унищожението на България. Чрез Куневото образование за роми, чрез Бъчваровото заселване на ислямисти, чрез Московото и Костадин Ангелово геноцидно здравеопазване, чрез тъпотата на министър председателя по основни национални инициативи като Кандидатура за генерален секретар на ООН. Ционизъм в действие. Послани,ка на САЩ в България Рубин е ционист и той управлява Губернията България.

 8. Кукунева е обикновена изпълнителка на поръчки на шорош, „америка за българия“, Посолството и на брюкселските космополити. Не влага никакво тварчество, никакво своеобразие и затова реакциите срещу думите и действията й са масово остри и нетърпими. Заслужено! Ноооо! Защо борисов я натресе вицепремиер и министър на образованието? Не знае ли колко я харесват мнозинството българи, не знае ли, че тя ще вреди и нищо повече? Знае. Значи е пръв неин помощник в делата й.

 9. Миланов ти си прав, но процеса започна с Луканов и падането на бай Тошо.

 10. В просветното министерство се кове бъдещето на нацията. Сещате се какво ни готвят, нали? Да не мрънкате после, че сте изненадани и съвсем непредвидимо ви е заболяло на кофти място!

 11. Министър Кунева явно се бори за предизборни гласове! Няма друго обяснение на неадекватното и поведение! Студенти лишени НЕЗАКОННО от европейски стипендии! Медицински университет София в калта-уж за прозрачност!Одити в другите медицински университети! И като капак на всичко ,стипендии за ромчета ,ако се напънат да изкарат 3 ,на база етническо разделение!!!
  Повече от това….?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.