Хиляди искат оставката на Меглена Кунева

Меглена Кунева

Гражданите на Република България сме в правото да защитим собствените си деца и тяхното бъдеще, настоявайки за незабавната оставка на министър Кунева, посочват инициаторите.

Над 12 000 души настояват за оставката на министъра на образованието Меглена Кунева. Подписите, подкрепящи искането, са събрани в онлайн петиция на платформата peticiq.com само за четири дни и броят им постоянно се увеличава, показа проверка на “Труд”.

В нея хората настояват и за незабавна отмяна на решението за отпускане на стипендии на ромските деца, както и за повишение на учителските заплати с 40%.

“Ние, гражданите на Република България, сме в правото си да защитим собствените си деца и тяхното бъдеще, настоявайки за незабавната оставка на министър Кунева”, посочват инициаторите.

Недоволните от политиката на Кунева казват още, че единствената адекватна мярка срещу отпадането на ромските деца от системата на образованието е спирането на помощите при много отсъствия. “Няма училище - няма помощи”, призовават хилядите, сложили името си под петицията.

Тя е адресирана освен до министъра на образованието и до премиера Бойко Борисов, до президента Росен Плевнелиев и до омбудсмана Мая Манолова.

Недоволството срещу предложението за раздаване на стипендии на 700 роми при успех над 3,5 не спират, въпреки че Кунева се отказа от намерението 40% от средствата да дойдат от държавния бюджет. В крайна сметка предвидените над 200 000 евро ще отидат за бонуси за учителите, които ще работят с ученици от малцинствата по проекта.

Коментари

Задължително поле