Хиляди посрещнаха волейболен трофей във Варна

Над 6 хиляди души посрещнаха във Варна волейболния трофей, който световният шампион ще вдигне на 30 септември. Купата бе презентирана от министър Красен Кралев и легендата Любо Ганев. Именно в Морската столица трикольорите ще изиграят мачовете си от първата фаза на шампионата (9 - 18 септември). „Пред варненската публика националите се чувстват като у дома си – заяви Ганев, който е и вицепрезидент на федерацията. - Сигурен съм, че това ще е още един плюс за тях да ги мотивира да играят така, че да зарадват хилядите любители на волейбола.“

Днес трофеят ще гостува в Добрич, а после ще обиколи още 6 града у нас, преди да акостира в София на 25 август, където ще се играят двубоите от втората фаза в „Арена Армеец“ (21-23 септември).

Трикольорите са в група „Д“ с отборите на Полша, Куба, Финландия, Пуерто Рико и Иран. Преди ден тимът ни победи Русия с 3:2 в първа контрола. Сборная обаче не пусна на терена звездите си Дмитрий Мусерский, Максим Михайлов, Дмитрий Волков и Егор Клюка. Най-резултатен за нашите бе Мирослав Градинаров с 15 точки. А снощи се игра втората проверка.

България е домакин на шампионата заедно с Италия. За последно страната ни посрещна подобно събитие преди 48 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт