Хиляди се събраха на митинг в Каракас в подкрепа на Николас Мадуро

Проправителствени организации мобилизираха хиляди венецуелци, облечени в червено - цветът на управляващата социалистическа партия - на митинг в столицата Каракас вчера, в опит да демонстрират, че страната остава обединена около президента Николас Мадуро след осуетен според властите опит за убийството му , съобщи Асошиейтед прес.

Властите заявиха, че са заловили организаторите на покушението, използвали два дрона с експлозиви. Имената на задържаните не бяха оповестени, но главният прокурор Тарек Сааб заяви, че шестимата арестувани може да бъдат обвинени в държавна измяна, опит за убийство и тероризъм.

Митингът беше организиран на площад Моралес в центъра на столицата, откъдето участниците се отправиха към президентския дворец Мирафлорес. До него беше издигната трибуна, от която пред събралите се говориха председателят на Конституционната асамблея Диосдадо Кабельо и външният министър Хорхе Ареаса, предаде ТАСС.

„Те /организаторите на покушението/ трябва да понесат наказание в съответствие с венецуелските закони. Вече няма да има никаква прошка", заяви Кабельо.

Ареаса на свой ред отново обвини колумбийските власти и политическите противници на Мадуро за подготовката на покушението. "Опозицията иска война между венецуелците, тя се опитва да постигне това през последните няколко години", заяви външният министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка