Хиляди ще се надпяват и надиграват в Столетово този уикенд

Народно читалище „Христо Ботев 1928 година“ в пловдивското село Столетово (Община Карлово) организира този уикенд 10-и национален фестивал за детско-юношески и младежки фолклорни групи, индивидуални изпълнители и състави с фолклорна програма.

„Столетово пее и танцува 2017“ през тази година е включен в програмата на Министерството на културата и ще се проведе под негов патронаж. Целта на фестивала е популяризиране на българския фолклорен танц и песен за приобщаване на младото поколение към българската култура, традициите, обичаите и тяхното запазване и препредаване от поколение на поколение.

Тазгодишното юбилейно издание на фестивала ще се проведе в чест в чест на 180-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Всички участници ще получат юбилейна грамоти, медал и рекламни материали.

Любители на българския фолклор могат да се насладят и на прекрасните танцьори от ансамбъл „Розова долина“ и пловдивския оркестър „Романтик“, които ще се вихрят на площада в Столетово вечерта на 1 юли (събота).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България