Хинбоаз е затворен, стотици тирове чакат да се вдигне блокадата

Проходът на Републиката е затворен за движение на камиони и леки автомобили. Блокадата е от вторник вечерта. Това потвърди областният управител  на Велико Търново проф. Пенчо Пенчев, който инспектира обстановката на място в Прохода на Републиката.

Тир паркингите са препълнени с камиони, които изчакват да бъде пуснат трафика. Само в района на град Килифарево има спрени около 100 тира, които изкачакват да бъде вдигната блокадата. Екипи на БЧК и пожарната раздадат на шофьорите на тежкотоварните возила храна и топли напитки.

"Проходът Шипка е отворен за движение, с изключение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3", уточняват от АПИ.

Сред затворените отсечки във Великотърновска област, са третокласни пътища в Община Павликенио, като пътя Недан- Бутово. В Община Свищов трасетата са проходими, но по пътя Козловец- Свищов, Царевец - Драгомирово, се допускат МПС до 3,5 тона. Продължава да е затворен път III-504 Ресен - Стефан Стамболово, като обходният маршрут е Ресен-Самоводене-Петко Каравелово-Стефан Стамболово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България