Хирург от Разград мамил баща на осъден, че ще го измъкне от затвора

Хирург от Разград, който е подсъдим за присвояване на лекарства и измама на пациенти, получи обвинение и за измама на близки на осъден, както и за подбуждане на вещо лица да фалшифицира съдебномедицинска експертиза.

Вторият обвинителен акт срещу д-р Б. М. (49г.) е внесен в Районния съд в Разград от местната прокуратура, съобщиха от Апелативна във Варна.

Очаква се новият процес срещу доктора да стартира следващия месец. Измамата станала през ноември 2014 г. Тогава строител от Цар Калоян се оплакал на познат, че синът му влиза в затвора. Познатият пък му дал съвет да се обърне към охранителя Борис П. от Кубрат, който бил съдебен заседател и имал много връзки, с когото трябва. Той пък се свързал с д-р М. Двамата поискали 10 600 лева от бащата на осъдения за кражби Синан П., за да не влиза в затвора. Родителят дал парите. Докторът обаче разбрал, че съучастникът му, който вече не бил съдебен заседател, прибрал по-голямата сума и на свой ред отишъл да тормози бащата да му даде още пари. Заявил, че сам извършил преглед на сина му и уредил да го вкарат в болница. После щял да го пусне за домашно лечение, но за това трябвало да му броят 5000 лева. Бащата този път отказал. Споделил с познат, който го убедил да подаде жалба в прокуратурата.

Междувременно д-р М. продължил по начертаната схема и оказал натиск върху колежка да издаде фалшиво заключение, че осъденият е болен от хепатит. Лекарката отказала да напише такова заключение и така съдебномедицинската експертиза пропаднала. Тормозената докторка се оплакала на колеги, но не подала жалба срещу Б. М., тъй като се притеснявала.

В крайна сметка цялата схема лъснала.

През октомври беше отложено дело срещу хирурга за противозаконно присвояване от болницата в Разград на 55 флакона „Таргоцид“, на стойност 3 203 лева, както и за измама на близките на петима пациенти, че ще им осигури допълнителни лекарства, за което им прибрал още 5 327 лева.

Подсъдимият в момента работел във Варна, казаха негови колеги. Издадена е забрана да напуска страната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право