Хисаря домакин на балкански шампионат "Евро фолк - Жива вода"

Хисаря ще е домакин от 8 до 12 юни на 6-ото издание на Балканския шампионат по фолклор "Евро фолк - Жива вода". Надпреварата носи точки за Световната купа по фолклор и световната ранглиста и затова освен близо 200 родни фолклорни състави и индивидуални изпълнители пристигат и трупи от Италия, Португалия, почти всички балкански страни и екзотични държави като Малайзия, Индонезия, Иран и др.

Крайният срок за подаване на заявки изтича на 2 юни и тогава ще има повече яснота около точния брой на участниците. Те ще водят битка за златни, сребърни и бронзови медали в 9 категории и две възрастови групи. Голямата Grand prix награда "Златен Орфей" и титлата абсолютен балкански шампион по фолклор за 2017 г. пък ще донесе на победителите и премия от 1000 евро.

Шампионатът се провежда под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF, а съорганизатори са Община Хисаря, местното Народно читалище "Иван Вазов 1904" и "Euro Folk Academy". Журито на "Евро фолк - Жива вода" използва оценителната система на Европейската асоциация на фолклорните фестивали (EAFF) и на световната (WAFF). Най-добрите изпълнения ще се излъчват по повече от 20 кабелни и сателитни програми и по Световната интернет телевизия "EuroFolkTV".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони