ХК „Дунав” триумфира на турнира по хокей на трева в Свищов

На откритото игрище на спортен комплекс „Свищов” се проведе Осми турнир по хокей на трева за купа „Цветан Радославов”.

Надпреварата се проведе в две възрастови групи – деца до 12 години и момичета и момчета до 14 години.

При по-малките с купата на турнира триумфираха хокеистите на „Локомотив” (Червен бряг). След тях в класирането се наредиха „Дунав” (Свищов), „Младост” (Босилеград) и „Христо Ботев” (Байкал).

Шампиони в групата на момичетата и момчетата до 14 години станаха домакините от „Дунав”. Втори са хокеистите на „Локомотив” (Червен бряг), а трети – „Христо Ботев” (Байкал).

На състезанието присъства изпълнителният директор на Българската федерация по хокей на трева Антонио Ананиев. По време на събитието Валери Димитров – главен експерт „Ръководител спорт” към Община Свищов бе удостоен за почетен член на СКХТФ „Дунав” от Управителния съвет на клуба.

По същото време десетки деца се събраха на стадион „Академик”, за да участват в есенното лекоатлетическо състезание „Желю Замфиров”. Той се провежда всяка година в памет на изтъкнатия треньор от Свищов. Децата бяха разделени в различни възрастови групи, като мериха сили в бяганията на 60, 100, 200 и 800 метра. Първите трима в класирането получиха медали. Те бяха наградени от заместник-кмета на Общината Борислав Замфиров.

Накрая всички участници направиха една почетна обиколка в памет на големия треньор Желю Замфиров. В нея се включиха и част от последните му състезатели, сред които многократният държавния шампион на България Иван Попов.

И двете спортни събития бяха уважени от народния представител Цветан Цветанов и кметът на община Свищов Генчо Генчев. Всеки от тях пожела на участниците да бъдат здрави и да завоюват много успехи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони