Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Хобити и маймуни сервират в ексцентрични ресторанти

Дванайсетгодишният Ят-Кан сервира на клиенти в Kayabukiya Tavern

В „Смрадлива роза“ в Лос Анджелис всяко ястие е с чесън

Най-малкото заведение в света побира само двама души

Уникални екстремни заведения по цял свят се борят за клиентела по свой начин. Някои залагат на технологии, други на мечти, а трети на съкрушителни изненади.

Един от тях е  бар „Хобит“ на Филипините. Там целият персонал се състои от малки хора, а декорацията е в стила на книгите „Хобит“ и „Властелинът на пръстените“. Собственикът е голям почитател на творчеството на Толкин, а барът привлича посетители от цял свят.

В Тайланд пък процъфтяват ресторантите тоалетни. Клиентът сяда на тоалетна чиния. В такава се сипва и храната. Пие се в чаша, оформена като писоар. Шоколадовият сладолед и останалите ястия се сервират по начин, неподходящ за гледане от хора със слаб стомах.

Kayabukiya Tavern е традиционен японски ресторант в Токио, който има недотам традиционно решение кого да назначи за сервитьор. Служителите на този пост са две маймуни – 12-годишният Ят-Кан и 4-годишният Факу-кан. В японско заведение в Лондон се сервира с летящи високотехнологични подноси iTay.

Най-малкият ресторант в света Solo per due в Италия побира само двама души. А в Тайван има заведение, в което приборите, столовете и почти всичко останало е от картон. В Nocti Vagus в Берлин хората се хранят на тъмно, за да се отдадат на други сетива като вкуса. Може да хапнете и в трезора на Националната банка в Денвър. В желанието си да влезе в книгата на Гинес собственикът на бар „Вечност” го оформил като ковчег.

В „Смрадлива роза“ в Лос Анджелис всяко ястие е с чесън, който е вдъхновил и интериора на мястото. В Pomze в Париж се сервират само ястия с ябълки – в менюто има 120 такива.

Conrad Maldives Resort and Spa на Малдивите се намира под вода и е с прозрачни стени. Там може да гледате различни видове риби, докато преминават, а ако имате късмет – и акула.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете