Холандия се отказа от звезда за мача с България

Новата голяма звезда на Холандия Върджил ван Дайк почти сигурно няма да играе срещу България в предстоящата световна квалификация. На 3 септември трикольорите гостуват на "лалетата“ на „Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

Селекционерът на "оранжевите" Дик Адвокаат зачеркна Ван Дайк в предварителния си списък и се очаква днес окончателно да се откаже от услугите му. Причината е трансферната сага, която се вихри около защитника. Играчът на "Саутхямптън" е желан от "Ливърпул" и "Челси". И Ван Дайк дори поиска трансфер, но шефовете на "светците" го наказаха, изваждайки го от състава за първите 2 мача на тима във Висшата лига. Бранителят, който е оценяван на 80 млн. евро, едва ли ще бъде повикан от Адвокаат за предстоящите две световни квалификации на Холандия. "Лалетата" играят в Париж срещу Франция на 31 август, а на 3 септември е домакинството с България.

"Върджил не е играл официален мач - каза Адвокаат. - Той дори не тренира с първия отбор, защо да го викам?"

Пореден шанс обаче ще получи талантът на "лалетата" Матиас де Лихт. 18-годишният бранител се очаква да попадне в състава за предстоящите две срещи.

"Дебютът му при загубата от България с 0:2 в София спря развитието му - пише сайтът "Вотебал зона". - Сбърка и за двата гола на българите и съвсем нормално бе закотвен на пейката за следващата квалификация, тази срещу Люксембург за победата с 5:0."

В нашата група „А“ от световните квалификации води Швеция с 13 точки. Толкова има и Франция. Холандия е на трето място с 10, а България е четвърта с 9.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ