Холандка спря устрема на Елица

Холандката Джесика Блашка спря успрема на Елица Янкова към отличията на силния турнир по борба „Поланд оупън“ във Варшава. На четвъртфиналите при 48-килограмовите пратеничката на лалетата се наложи с 8:6. В следващия кръг Блашка загуби и така не успя да изтегли нашето момиче до малкия финал за бронза.

За Елица, трета от олимпийските игри Рио 2016, това бе първа сериозна проверка за сезона. Тя пропусна европейското в Нови сад през май заради стара травма. Все пак варненката стартира убедително, като прегази с технически туш Емилия Вук (Румъния), бронзова медалистка от последното първенство на континента.

Другата ни представителка в категорията Миглена Селишка също не стигна до отличията. Трикратната еврошампионка за девойки бе спряна от рускинята Ласкина с 1:11.

При мъжете асовете в свободния стил бяха принудени да чакат съперниците им да ги изтеглят евентуално на репешажите за бронза. Световният вицешампион от 2013-а Владимир Дубов (57 кг) загуби от казахстанеца Исмаилов с 3:7 на четвъртфиналите. На същата фаза на надпреварата падна и Михаил Ганев (86) след 0:4 от русанка Владислав Валиев.

Преди това Мими Христова (60) донесе първи медал за България – бронз, като тушира Юлия Прончевич (Русия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт