Интензивен трафик през всички пунктове на границата с Румъния

Саудитска Арабия освободи задържан ирански танкер

Космическият център в Хюстън отпразнува 50 години от кацането на Луната

Ето какво ще е времето днес

На 22 юли 2019 да почерпят

Германците не искат АКК за канцлер Крамп-Каренбауер губи подкрепа

Италия атакува правилата за публични разходи на ЕС

Партията на Владимир Зеленски печели парламентарните избори в Украйна по предварителни данни

Полицията използва сълзотворен газ и гумени куршуми срещу протестиращи в Хонконг

Махат от КАТ първата регистрация на автомобили Паспорт за всяка кола, влизаща в България

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 юли 2019

Ремонтират обсерваторията в Борисовата градина Софиянци гледат звездите през 120-годишен телескоп

Шефът на обвинения в кибератака срещу НАП: Няма да отключим компютъра му за ГДБОП

Хакнаха сайтовете на летищата в Бургас и Варна

Концесионери лъжат с чадърите на плажа Заради шмекерии туристите няма да се върнат по морето

Холандска фондация дари 28 вида медицински пособия на болницата в Горна Оряховица Благодетелите изпратиха и оборудване, бельо и постелъчен инвентар

Голямо дарениe от холандска фондация получи болницата в Горна Оряховица. Дарението от организацията SMHO „Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ пристигна с ТИР в МБАЛ и съдържа общо 28 вида медицински пособия, оборудване, спално бельо и постелъчен инвентар. Дарението включва 12 електрически легла, две инвалидни колички, проходилка, две мобилни устройства за транспортиране на пациенти, четири подемници с батерии, подвижни шкафове, шест стола за диализа, 15 лични теглилки, една мобилна носилка, мобилна електрическа седалка, набор за малки инструменти.

„Изключително сме благодарни за този голям жест, който идва два месеца след нашата среща с холандците, които дариха на болницата линейка“, сподели д-р Иван Иванов, управител на стационара.

Той допълни, че най- значими от дарението са стерилизатора и операционната маса. Стерилизиторът ще замени досегашния, който е на повече от 50 години. Ако трябваше да закупи нов, лечебното заведение трябваше да плати поне 100 000 лева. Получената операционна маса пък спестява разход от поне 40 хиляди лева на стационара.

Сред дарената апаратура са още четири апарата за измерване на кръвното налягане, електрогардиограф, помощни средства за респираторно оборудване, както и 18 матрака, 44 текстилни торби за легла, олекотени завивки, 12 комплекта детско облекло. Дарените артикули са разпределени в отделенията на болницата според техните нужди.
През април трима представители от SMHO „ Медицинска и социална подкрепа за Източна Европа“ дариха на МБАЛ „Свети Иван Рилски“ линейка, която лично докараха от Холандия до Горна Оряховица.

Организацията от години подкрепя социални и здравни заведения в държави от Източна Европа като Полша, Румъния, Молдова, Украйна и България. От дълги години тя подпомага варненска болница, а от два месеца – вече и болницата в Горна Оряховица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.