Холандски глоби за скорост застигнаха нашенец

Окръжният съд в Шумен разгледа две искания за признаване на санкции на нашенски нарушител, превишил скоростта по пътищата на Холандия. Два съдебни състава в един ден са признали и допуснали изпълнение на паричните глоби задочно, в отсъствие на шофьора Х.Х.Я (43г.).

Мъжът бил търсен в село от община Велики Преслав, където живее, но на адреса е открит необитаем дом. По-късно станало кметският наместник съобщил, че пак е в чужбина. В съдебната зала, както е прието, го представлявал служебен защитник, който също бил на мнение да бъде уважено искането за санкции.

Първото наказание влязло в сила през юни миналата година било за 97 евро. Съдът го изчислява на 189,72 лв. по курса за деня и ще изпрати решението си до Националната агенция по приходите. Втората глоба влязла в сила през август м.г. и е за 134 евро. От по-подробно описание в съдебно решение става ясно, че тя е наложена, защото нашенецът е засечен да кара с 16 км над допустимото извън населено място. Така на сметката на нашенеца се записват още 262,08 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони