Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Холандски наркодилър се споразумя за 5,5 години затвор, българската му любовница ще лежи 3 години

Херберт Качмарчик

Холандецът Херберт Качмарчик и българската му любовница Даниела Голева, спипани да внасят у нас кокаин и екстази за над 125 000 лв., влизат в затвора, съобщиха от Окръжния съд в Пловдив, който потвърди сключеното от техните адвокати споразумение с прокуратата. То е окончателно и не подлежи на обжалване и според него Качмарчик ще плати 50 000 лв. глоба и ще прекара следващите 5 години и 6 месеца в Пловдивския затвор при първоначален строг режим, а Даниела Голева ще лежи 3 години в женския затвор в Сливен при първоначален общ режим.

Всичко започнало на 27 ноември 2016 г., когато Херберт Качмарчик натоварил в Холандия „БМВ-6“ на микробус с платформа, шофиран от българския гражданин Красимир Л. В колата, която трябвало да бъде доставена на адрес в България, била укрита дрогата, но шофьорът на платформата не знаел за това. По указание на Даниела Голева Красимир Л. трябвало да закара автомобила до Пловдив. След като влязъл в България през ГКПП-Дунав мост, водачът отишъл с автомобила първоначално до Кубрат, след това до Бургас и на 1 декември 2016 г. го предал на холандеца и българката в Пловдив. На същата дата двамата съучастници били арестувани и претърсванията в автомобила и апартамента, където двамата живели, били иззети наркотичните вещества – кокаин и метилендиоксиметамфетамин (MDMA / екстази) на обща стойност 126 777,15 лева. Още докато се решаваше за мярката му за неотклонение, на първа инстанция Херберт Качмарчик прие да му се превежда от английски език, но пред Апелативния съд обяви, че не разбира този език достатъчно, и поиска преводач от нидерлански.

Споразумението за наказанието е подписано пред Окръжния съд в Пловдив при превод от английски, уточниха от Съдебната палата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете