Холандци плуват благотворително в маратона Галата-Варна

Министърът на спорта Красен Кралев е патрон на най-старото морско състезание

Двама холандци от побратимения на Варна холандски град Дордрехт ще вземат участие в 79-ото издание на международния плувен маратон „Галата - Варна“. Те ще плуват благотворително, анонсираха от Община Варна.

Идеята е фондацията за побратимяване Дордрехт – Варна да подпомогне реализацията на благородна кауза – изграждане на сенник в двора на къща от Центъра за настаняване от семеен тип в село Тополи. Обитатели на къщичката са деца с увреждания.

Най-старото плувно състезание в България тази година е част от инициативата „Варна – Европейски град на спорта 2019” и ще се проведе на 4 август. Събитието е под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Спортният форум ще бъде отразен от главния редактор на престижна медия от Страната на лалетата - RTV Dordrecht. Журналистът ще направи отделен репортаж и за благотворителната кауза в помощ на децата с увреждания, обитаващи къща – част от ЦНСТ-село Тополи.

За да върнат жеста, варненци, които желаят да подкрепят каузата на Дордрехт за борба за рака могат да дарят средства по сметката на Twinning Foundation Dordrecht Varna - NL87 INGB 0007 413037 като използват следния линк: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/teamvarnabulgaria/swim-to-fight-cancer-dordrecht

Двамата варненци -победители в маратона „Галата - Варна“, ще имат уникалния шанс да плуват в градския маратон по плуване на град Дордрехт, който ще се проведе на 31 август.

Коментари

Задължително поле