Хонорар от $60 00 и карантина за Багата

Благой Иванов ще получи петцифрено утешение за загубата си от бразилеца Аугусто Сакай, стана ясно след разпределението на хонорарите за галата на UFC в Лас Вегас през изминалия уикенд. Българинът отстъпи с доста спорно съдийско решение, а съперникът му си призна, че е нарушил правила като се е хванал за клетката и така е останал на крака при опит на Иванов да го свали на пода.

Така Багата получава хонорар 60 000 долара, докато Сакай взима $100 000 – половината за участието си, останалите за победата. И двамата обаче са сред 12 бойци, които получиха забрани да участват в срещи до края на месеца заради последствията от мачовете. Освен това всички участници са поставени в карантина до 21 юни.

А президентът на UFC Дейна Уайт отново отхвърли претенциите на шампиона в лека-тежка категория Джон Джоунс, който заплаши да се откаже от титлата си, ако не получи повече пари.

Той е един от най-великите и решението за кариерата му си е лично негово – обяви Уайт. - Но вече е спечелил достатъчно пари и може да не работи до края на живота си.“

Междувременно шампионът в лека категория Хабиб Нурмагомедов отказа да се тества за коронавирус с довода, че пробите били по-нужни на близките му. 20 члена на семейството на дагестанеца се оказаха заразени, а сред тях е и неговият баща и треньор Абдулманап. „Той е в критично състояние, молим се на Аллах да ни го върне“, обяви Хабиб.

Коментари

Задължително поле