Хората от селата в Хаинбоаз с протест заради катастрофи на метри от къщите им

Последният кървав пътен инцидент стана на 25 юли с два тира.

Блокада на международния път Русе-Свиленград

Още мирише на нафта, а дворовете ни са пълни със стъкла

Жители на великотърновското село Въглевци организират протести заради натоварен трафик по пътя през Хаинбоаз и множеството катастрофи, които стават често на метри от къщите им.

“Живеем в непрекъснат страх и стрес заради денонощния поток от автомобили, който минава под прозорците ни. Само преди дни на двайсетина метра от домовете ни стана зверска катастрофа между два тира. При удара камионите пламнаха, а огънят можеше да изпепели жилищата ни. Децата се стреснаха и разпищяха, още не могат да се успокоят”, разказва Рашид Исмаилов.

Последният кървав пътен инцидент в района стана на 25 юли, при който шофьор на турски тир навлязъл в насрещното и последвал челен удар с български товарен автомобил, превозващ празни стъклени бирени бутилки. При сблъсъка се разляло гориво и двата камиона пламнали. По-късно след потушаването на пожара, от смачканата кабина на българския тир, бе извадено овъгленото тяло на шофьора.

“И до днес мирише на нафта в домовете ни, а дворовете ни са пълни с натрошени стъкла”, казва Исмаилов.

Потърпевшите жители на Въглевци предупреждават, че ще блокират международния път Русе-Свиленград през Прохода на Републиката, който минава през селото им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България