Хора от жилищен блок в Смолян се оплакват от некачествено саниране

Кадър от БТВ

Жители на Смолян недоволстват заради санирането. 26 собственици на апартаменти в един от блоковете в Смолян се оплакаха от некачествена работа на фирмата изпълнител, информира БТВ.

Засега това е единствената официална жалба от общо 25-те блока, които се санират със средства от Националната програма за енергийна ефективност.

Смолян се прочу по време на изборите с разлепената по входовете заплаха, че санирането ще спре, ако не се гласува с „правилната бюлетина“. Сега обаче 26 собственици на апартаменти в блок на ул. „Васил Райдовски“, чието  саниране е започнало, не харесват свършеното до момента. Обектът е замразен, а хората настояват за спешна проверка.

Според живущите в блока в апартаментите влиза влага и вода. Те настояват да се направи инспекция на качеството на свършеното до момента.

От фирмата изпълнител обясняват проблемите с големите температурни амплитуди през зимата и казват, че са и лесно и бързо отстраними. „От размразяване и рязко застудяване се получават тези ледени висулки, има ги по всички блокове”, обясни отговорникът на обекта Николай Василев.

Представителят на надзора отказа да говори пред камера, но потвърди, че част от сигналите са основателни и изпълнителят трябва да възстанови щетите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Спокойно не сте единствени ние в Белово сьщо сме потьрпевши и няма на кой да се оплачем

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.