Президентът Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавната собственост

„Грозните” маратонки – хитът на сезона Туристическите дрехи и обувки са на мода

ЦИК при 74,92% обработени протоколи: ГЕРБ – 30,62%, БСП – 24,59% При 100% обработени протоколи извън страната "Демократична България" е първа с 28.76%

Зрелостници излизат на протест, заради матурата по английски език

Какво е айляк?

ТИР блъсна жена на магистрала „Струма“

Един загинал и сериозни поражения след силното земетресение в Перу

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер в Северна Македония, близо до границата с България

Найджъл Фараж печели евроизборите във Великобритания, провал за Мей и Корбин

15 души загинаха след сблъсъци в бразилски затвор

„Еврофутбол – седмица на шампионите“ раздава 4200 награди Всеки залог над 5 лева има шанс за печалба

Работи се по четири версии за авиокатастрофата край Ихтиман

Предсрочни избори в Гърция след провала на СИРИЗА на евровота

Осъдиха трима французи на смърт заради принадлежност към „Ислямска държава“

ЦИК на базата на 61,24% обработени протоколи: ГЕРБ – 30,77%, БСП – 25,01%

Хотелиери от Банско искат тържище за местните производители на храни

Хотелиери от Банско настояват за създаване на местна борса и тържище, където производителите на храни от региона да имат възможност да продават продуктите си.

Иван Кехайов произвежда 2 хиляди тона картофи в района на Банско. Стоката си обаче продава извън региона, а тук в хотелите идва на двойна цена. „Продажната цена при нас е 40 ст., фирмата Х , която зарежда 80% от хотелите я продава на 80 стотинки, разликата е 1 километър“, каза Кехайов пред БНТ 2.

Хотелиери признаха, че пазаруват на едро, а не от малките стопанства в региона, защото от една страна им излиза по-евтино, а от друга получават и необходимите документи за качество.

„За нас цените са много важни, защото ние трябва да го предложим този продукт и да влезем в някакви рамкови ограничения“, обясни Димитър Илиев, управител на хотел.

„Цената не може да бъде по-ниска, защото районът ни е такъв, че себестойността на продукцията е скъпа. В северна България всичко е по-евтино – и месото, и млечните продукти“, коментира Иван Мутафчиев, производител на млечни биопродукти.

На дискусия в Банско участниците се обединиха около становището, че са необходими законодателни промени. Сега Законът за храните не позволява неизследван продукт да се предлага на гостите в хотелите. Хотелиери и производители се договориха до края на месеца да обсъдят конкретни предложения, за да скъсят пътя между тях.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ООООО,банскалиите могат да мислят и за друго освен чомлек и раЧия!Жа ода да мочам,става интереснооо!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.