Хотелите във Варна пълни за Нова година

Хотелите във Варна вече са резервирани за Нова година. Това съобщи председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите /ВАРХ/ Павлин Косев. Според него празничните пакети са изкупили българи от вътрешността на страната, румънци и македонци.

pavlin-kosev

Месец преди края на годината в града все още има доста чужди туристи. Повечето идват индивидуално от Франция, Гърция и Турция за културни и винени турове. "Те споделят, че им харесва духа на Варна, новата визия на центъра, крайбрежната алея и Морската градина", обясни Косев. Според него благодарение на новите нискотарифни авиолинии до Варна в градските хотели след летните месеци са почивали 10% повече гости спрямо миналата есен.

Повечето от мениджърите вече нямат проблем с осигуряването на кадри, тъй като инвестират в подготовката и мотивирането им, обяви Косев при откриването на първото изложение за бизнес и туризъм "Дестинация Варна". В тридневния форум участват над 30 компании от цялата страна. Акцентите са българското производство и иновациите в системите за обслужване на хотелите и ресторантите, които пестят разходи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони